PURMEREND - Zaterdag 1 april staat het Noord Nederlands Toneel met het ‘totaaltheater’ My First Tragedy: Iphigeneia in De Verbeelding. ‘Een performance op het snijvlak van dans en bewegingskunst, met uitgesproken beelden en een prominente rol voor audio.’

Zelfopoffering voor het grotere goed – waarom? En vooral: hoe doe je dat dan?
Verwacht niet het originele stuk van Euripides; stukje bij beetje pellen de performers de oorspronkelijke tragedie af, om vervolgens uit de brokstukken een hypnotische en vervreemdende fever dream vol dans, muziek en live slagwerk op te bouwen.

In My First Tragedy: Iphigeneia brengen Mart van Berckel en Angela Herenda de Griekse tragedie van Iphigeneia terug naar de kern: een indringend ritueel waarin de mens worstelt met zelfopoffering en het genadeloos toeslaande en onvermijdelijke noodlot.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.