NOORD HOLLAND - Dit jaar worden er door WIEN BLEIBT WIEN twéé concertseries in het land gebracht: 'Weihnachten in Wien' (voor dat speciale, nostalgische kerstgevoel) en 'Neujahr in Wien' (om 2019 feestelijk mee in te luiden). Aan deze concerten werken mee: het Habsburgs Strauss Orkest onder leiding van maestro Jeroen Weierink, sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen, bariton Sef Thissen en dansers van het Charkov City Opera & Ballet.


Tenor Arnold Bezuyen is in Noord-Holland - en ver daarbuiten - geen onbekende. Hij is als klassiek geschoolde tenor gespecialiseerd in meerdere vormen van muziektheater, óók in de operette. Sterker nog: ooit schitterde hij onder andere in producties van operettevereniging De Harmonie in Den Helder en operettevereniging Purmerend & Omstreken! Om vervolgens een professionele carrière op te starten bij de Hoofdstad Operette, waarna hij internationaal doorbrak als operazanger.

Maar zijn liefde voor de operette is nooit verdwenen. De kans om mee te werken aan de WIEN BLEIBT WIEN-concerten heeft Arnold daarom met beide handen aangegrepen. Oók om met dit repertoire weer te mogen optreden in Noord-Holland. En in het bijzonder Den Helder en Purmerend, waar het ooit allemaal begon…

De nieuwjaarsspecial 'Neujahr in Wien' is te zien op 27 december in Theater De Purmaryn te Purmerend (20.15 uur) en op 5 januari in Schouwburg de Kampanje te Den Helder (16.00 uur).