PURMEREND - Met deze voorstelling over het leven van Boudewijn Büch opent Theater De Verbeelding het nieuwe theaterseizoen. Een door Corona een anders dan anders seizoen. Maar wij maken van de nood een deugd en bieden het publiek op een veilige manier toch een gezellige theateravond. De meeste voorstellingen kunnen worden gespeeld in een theatercafé setting, maar dat betekent wel dat er minder plaatsen beschikbaar zijn. Daarentegen spelen de meeste groepen twee maal op een avond of middag, dus dat biedt extra keuze in tijd voor ons bijzondere programma, te beginnen met Dick van den Toorn als Boudewijn Büch.

Een unieke voorstelling over een verhalenicoon

Zeventien jaar na zijn dood keert de spraakmakende schrijver en tv-presentator terug naar zijn voormalige middelbare school: het Bonaventuracollege in Leiden. Op bevlogen wijze vertelt hij over zijn ‘helse’ schooltijd, zijn schrijverschap, zijn onstilbare verzameldrift, zijn vele reizen en zijn liefde voor kunst, literatuur en popmuziek. Zijn leven is één grote aaneenschakeling van onvoorstelbare verhalen, die te mooi lijken om waar te zijn – en dat is misschien ook wel zo. Een voorstelling over onze afhankelijkheid van verhalen. De Wonderbaarlijke Wereld van Boudewijn Büch toont een gevoelige man, een gekwelde kunstenaar, die uit angst voor ‘het echte leven’ verstrikt raakt in zijn eigen verzinsels.
Idee en tekst: Kevin Jolly Spel: Dick van den Toorn Regie: Gerardjan Rijnders Muziek: Ton van der Meer Decor: Sascha van Riel Schrijfbegeleiding: Rob de Graaf
www.theaterinsblau.nl

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vriend/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl Reserveren is alleen mogelijk via reserveer@theaterdeverbeelding.nl Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.