PURMEREND - Het nieuwe jaar wordt op zondag 7 januari in het poppodium P3 afgetrapt met een gratis Nieuwjaarsfestival met meer dan 20 optredens van diverse bandjes en artiesten uit de regio Waterland.

De line-up bestaat uit getalenteerde muzikanten, zoals Sticky Licks, Sigh Hollywoo, Strangeways, Marcel Kapteijn en de Raindogs, Barabas, Stikkend Lampie en vele anderen die een gevarieerd repertoire van rock tot blues, rap tot indie laten horen.

Het publiek wordt getrakteerd op dansbare muzikale hoogtepunten door Sticky Licks met een repertoire van pop- en rockmuziek uit de jaren 70 tot hedendaagse hits van Dua Lipa tot Tina Turner. De muziek van Strangeways, alternatieve pop-rock met Britse invloed, doet je denken aan de vroege jaren 2000 en combineert de zachte emotie van bands als Coldplay en Keane met harde gitaren.

De cultformatie Stikkend Lampie zorgt voor een onvergetelijk optreden met een mix van nostalgische rock & roll, popklassiekers, af en toe een Hollandse knaller en vuige eendagsvliegen. Sigh Hollywoo, een vierkoppige indierockband uit Volendam, brengt juist een bevlogen en scherpe sound in een energieke performance.

Natuurlijk staat er op het Nieuwjaarsfestival ook het ruigere werk op het podium. Barabas, de nieuwe hardrocksensatie uit Volendam, geeft een knallende liveshow met eigen muziek geïnspireerd door bands als AC/DC, Van Halen en Guns ’n Roses. Het intiemere werk wordt verzorgd door onder andere Marcel Kapteijn, bekend van Ten Sharp. Samen met de Raindogs zorgt hij voor intieme songs en rauwe blues.

Naast deze muzikanten kun je genieten van nog veel meer muzikaal talent tijdens het gratis Nieuwjaarsfestival op 7 januari. Je kunt ook dansen bij de silent disco waar je kunt kiezen tussen muziek van twee DJ’s. Dit jaar kunnen bezoekers naast de muzikale hoogtepunten ook genieten van diverse foodtrucks. Van een smaakvol frietje tot een heerlijke Surinaamse maaltijd of een authentieke pizza; voor ieder wat wils. Het festival begint om 13:00 en gaat door tot in de avonduren, waardoor het de perfecte gelegenheid is om samen met vrienden en familie het nieuwe jaar te vieren.

Nieuwjaarsfestival Datum: zo 7 januari Aanvang: 13:00 uur Einde: 21:00 uur GRATIS

Meer informatie: www.p3purmerend.nl. Naam: Nanda Haverkort E-mail: Marketing@p3purmerend.nl