PURMEREND - Vanaf 17 juli tot en met 21 augustus popt P3 iedere zaterdag op met een uniek podium in het Leeghwaterpark van Purmerend. In de intieme setting van het amfitheater vinden ‘s middags concerten plaats waarin kinderen, kikkers, vakantie, rock en muziek van de wereld de hoofdrol spelen. In de vroege avond kun je in de knusse arena luisteren naar live muziek met optredens van artiesten zoals Froukje, Steffen Morrison, Sophie Straat en lokale helden. Later in de avond wordt het amfitheater omgetoverd tot een silent disco. Onder het blader- en hemeldak kun je met een koptelefoon luisteren naar acts en DJ’s zoals Goldband, DJ Esta Polyesta en Donagrandi, een bijzondere ervaring!


P3 in het park kids

In de zomer is het zes zaterdagen één groot kindercultuuravontuur met musicals, kinderrock, optreden van het NKT en een heuse TikTok Disco. Beleef de avontuurlijke wereld van Kikker in de nieuwe mini-musical naar de bekende boeken van Max Velthuijs. Wil je alvast in de vakantiesfeer komen? Dat kan met een echt zonnig vakantie-popconcert van Dirk Scheele. Of kom luisteren naar 4Beat waar je kennis maakt met kindermuziek uit de hele wereld. Wil je kind liever rocken met serieuze songs, gierende gitaren en pompende drums kom dan naar Hippe Gasten.


P3 in het Park avondprogramma

Sophie Straat en Goldband bijten de spits af op 17 juli. Sophie brengt principiële Amsterdamse smartlappen, met hedendaagse aanklachten tegen woningnood, seksisme en racisme. Nog voor er ook maar één noot online stond was Goldband al geboekt voor Lowlands. Haagse Markt-House meets bouwmarkt-pop. Laat je verrassen door de silent disco van de band die het leven niet te serieus neemt.

Froukje is met haar aanstekelijke dansbare popliedjes, gemixt met slimme en persoonlijke teksten één van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. Verwacht van de Purmerender DJ Donagrandi geen dertien in een dozijn optreden. De vingervlugge en snelle mixen waarbij vergeten hits en dansbare platen gedraaid worden, staan garant voor een swingende silent disco op 24 juli.

Op 31 juli is er veel aandacht voor hiphop, soul, funk & reggae van lokale helden. Rapper KVBA, verrast je met zijn kalme klank en diepgaande teksten. Verwacht positive soul en hiphop vibes tijdens het optreden van Fallacy. Bij een optreden van Born a Tribe kun je rekenen op funky popreggae, nummers van Bob Marley tot Gregory Isaacs met een mix van zelfgeschreven composities. De avond wordt afgesloten door een silent disco met DJ Esta Polyesta. Ze kruidt dansmuziek met samples en opnames van wereldmuziek of met live muzikanten.

In augustus starten we op 7 augustus met het folkduo Tangarine. Geïnspireerd door acts als Simon & Garfunkel, Love en Neil Young maken ze verhalende folk- en gospelsongs maar ook stevige psychedelische liedjes vol lief en leed. Hierbij verliezen én vinden ze elkaar telkens weer. Later op de avond zet je de silent disco koptelefoon op en ‘dansluisterkijkje’ naar de Clip Club. Dit is het leukste feestconcept met de grootste hits én de bijbehorende videoclips.


De Amsterdamse singer-songwriter en multi-instrumentalist Nana Adjoa maakt melancholische, poëtische indie doordrenkt met triphop, jazz en soul. Ze was te zien op Pinkpop en Best Kept Secret en is op 14 augustus te zien in het park. DJ Dirk- I draait dan heel divers van disco, groovy, soulful tot deep house. Hij kan als geen ander de vibe van het publiek vertalen naar muziek waarbij hij je laat dansen, lachen en plezier maken. Met een koptelefoon op is het helemaal een speciale ervaring.

Wil je een ode aan soulmuziek uit vroegere tijden horen? Kom dan op 21 augustus luisteren naar TVOH hero Steffen Morrison met zijn vrolijke klanken, een charismatische lach en een goed gevoel voor stijl en passie voor soulmuziek! De avond sluit je af met DJ RO KROM. Onder de noemer ‘I know you got soul’ draait hij bouncy boogie beats so bumb & hustle!

Wat: P3 in het Park
Waar: Het amfitheater in het Leeghwaterpark van Purmerend.
Wanneer: 17, 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus
Kosten: € 15,- ex. fee (kids) en € 19,50 ex. fee (live & silent disco)

Voor het volledige programma, informatie en tickets: www.p3purmerend.nl
Natuurlijk houden we bij de concerten de dan geldende Covidregels in acht.