BEEMSTER - Over 2 weken is het zover: P3 popt op in de Beemster. Op het terrein achter de Intratuin kun je je, onder het genot van een drankje en een hapje, laten onderdompelen in muziek. Ontdek zaterdag nieuwe muziek met optredens van Blanko, Elephant en Wicked Jazz Sounds. Zondag wordt een lokaal muzikaal feestje met het Jan80-project van de 3JS, Marcel Kapteijn en The Raindogs en meer.

Op zaterdag 6 juli trekt Blanko veel aandacht met zijn energieke, dansbare en stevige rock- en indienummers die live altijd uitmonden in een feestje. Met een uitverkochte clubtour en het predicaat ‘veelbelovend talent’ uit handen van de Volkskrant, 3voor12 en 3FM, laat de indieband Elephant van zich horen. Wicked Jazz Sounds staat garant voor een dansbare mix van funk, soul, hiphop, house en jazz. Naast deze grote namen staan ook M. Lucky met alternatieve indie, progressieve rockband Eurydice, alternatieve Britse poprockband Strangeways en de feel-good blue-eyed soul band George & the Rams op het podium.

Laat je tijdens de muzikale wandeling op zaterdag 6 juli verrassen door de multi-getalenteerde P.J.M. Bond die een unieke mix van muziek en literatuur over Ernest Hemingway ten gehore brengt,of door Botman & Van Vleuten die grappige anekdotes afwisselen met tweestemmige songs van eigen werk en nummers van Leonard Cohen, Joni Mitchell en anderen. De wandeling wordt afgesloten met wervelende wereldmuziek van Arabisch tot Braziliaans door TODO & CO. De wandeling van 7 km duurt drie uur en voert je langs de karakteristieke wegen van de Beemster.

Zondag staat traditiegetrouw in het teken van lokaal talent. De 3JS brengen de allergrootste 80’s klassiekers zoals ‘Material Girl’, ‘Never Gonna Give You Up’, ‘I’m Still Standing’ en vele anderen in hun Jan80-project. Stories from Shamehill zorgen voor een relaxte surfsfeer met uptempo knallers en plain ol' wave riders. Op het podium staan dan ook de rete-strakke coverband A Few Dutch and a Welshman, de 10-koppige P3 huisband, The Angry Young Men, singer-songwriter Lisa Carmen, Nederpop van Niek + D-streetband en intieme blues van Marcel Kapteijn en The Raindogs.

Voor de kleinsten zijn er op zaterdag en zondag kindervoorstellingen van Hilaria over ‘Het Jaarfeest van Sint Hilarius’, Cirquarium, een reusachtig aquarium met een compleet “onderwater”-circus, en Hendrik-Jan de Stuntman, en kun je je laten schminken. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot het festival.

Meer informatie: www.p3purmerend.nl