PURMEREND - “Waarom zou je duizenden kilometers reizen als in de buurt Peter van Rooijen met zijn geweldige band speelt, waar je voor een paar tientjes puur geluk kunt vinden.”


Een grappig, ontroerend theaterconcert. Dit eerste liedjesprogramma van Peter van Rooijen en zijn band werd laaiend enthousiast ontvangen door pers en publiek. Én genomineerd voor de Poelifinario 2019 categorie kleinkunst, de belangrijkste Nederlandse Cabaretprijs. Uit het juryrapport: “Na twee cabaretsolo’s heeft Peter van Rooijen met Liefde, dood & zwaartekracht zijn ideale vorm gevonden. Dit is een kleinkunstprogramma de luxe. De vijfkoppige band stelt hem in staat om veel meer muzikale registers te bespelen dan in dit genre gebruikelijk is en ook tekstueel zijn de liederen heerlijk divers.”

De Volkskrant rekent Peter tot de meest getalenteerde liedjesschrijvers van zijn generatie. Met Nederlandstalige teksten – recht voor z’n raap en toch poëtisch – bezingt hij de liefde, de dood en de middelbare school*****: “Een betoverend theaterconcert.”

Eindregie: Dick Hauser Tekst en muziek: Peter van Rooijen Muzikanten: o.a. Anne Punt, Yordi Petit en Jan Teertstra

De voorstelling is te zien op 15 maart in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 15,50 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.