PURMEREND - In 2010 nodigde de legendarische artiest Prince, Ida Nielsen uit voor een Jam in Minnesota. Bij de jam gebeurde de funk, en kort daarna sloot Ida zich aan bij zijn band “The New Power Generation”, tot Prince zijn zeer trieste en ontijdige overlijden in april 2016. Ida Nielsen ging mee op een bijna twee jaar durende wereldtournee met ook tal van tv-shows als uitverkochte concerten. In 2013 werd de power house 4-delige rockband “3rdeygirl” in de mix gegooid om geschiedenis te gaan creëren met gedenkwaardige concerten en opnames.

Ida beschrijft het spelen met muziek legende Prince als “een groot geschenk” en als “de meest magische muziek reis ooit, en een voortdurende leerervaring die alle verbeeldingskracht te boven gaat.” Ze zegt: “Ik ben eeuwig dankbaar voor deze kostbare tijd en ik zal er alles aan doen om verder te gaan met alles wat hij mij heeft geleerd.”

Ida bracht haar derde soloalbum “Turnitup” uit in Augustus 2016 en sindsdien is ze op pad in Europa, Azië, USA, Afrika en Australië met haar eigen band. Ida speelt bijna elk instrument op haar album en heeft haar album zelf geschreven en geproduceerd. Wanneer haar eerste single “SHOWMEWATUGOT” werd uitgebracht , werd deze door Prince persoonlijk uitgekozen voor “Purple pick of the Week” op TIDAL.

De muziek is het best te omschrijven als een mix van oldschool funk gemengd met hiphop, reggae en wereld muziek smaken met zeer pakkende melodieën erboven op. Elk nummer heeft zijn eigen houding en gevoel, en de algehele indruk is een perfect muziekstuk – een eerbetoon aan funk. Verwacht een energieke funkshow vol goede vibes en strakke grooves!

Zaterdag 24 maart 2018, aanvang 22.00 uur, Voorverkoop €19,70 (Primera en website), Deurverkoop €17,00 (kassa P3). Pop- & Cultuurpodium P3, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend. P3purmerend.nl