PURMEREND - Vier dagen feest tijdens het PurmerEND of the year festival van 16 tot en met 30 december met optredens van 3JS, lowelandhit Prins S. en de Geit, Paul Sinha, Fokke Simons en een club night tour Stash van de Memphis Maniacs. Natuurlijk ontbreekt de traditionele Popquiz niet.

Het festival start met een uitverkocht concert van de 3Js op 16 december in de Keyserkerk in de Middenbeemster. Samen met andere muziekfreaks sluiten we het jaar af op de traditionele eindejaars Popquiz op 27 december. Stel een team samen met radioluisteraars, je oude buurman die alles weet over de jaren 60 en doe mee.

Paul Sinha, Fokke Simons, Quique en Barry Brand staan garant voor een feestje op 29 december. Paul Sinha maakt songs zoals “Bootje”, “De Laatste” en “Ey Ey Ey met een R&B/Urban randje. Naast het uitbrengen van eigen muziek schrijft en produceert hij ook vaak voor anderen zoals Anouk, Maan, Snelle, Antoon, Kraantje pappie. Quique, met zijn muziek, een mix van reggaeton, R&B, hiphop en afropop, was eerder al te zien op de grote festivals zoals Woo Hah!, Down The Rabbit hole en staat nu in P3.Drie-mans formatie Fokke Simons maakt aanstekelijke hiphop op housebeats. Ongetwijfeld heb je wel eens met je zonnebril op een huisfeest staan dansen op tunes als Verdwaald, Adder, of Discotheek. Barry Brand, bekende DJ/Presentator draait de tofste nummers voor en tussen de optreden.

Ook theater de verbeelding komt met een speciale voorstelling tijdens het PurmerEND of the Year Festival: “ Sounds like Juggling” met Puinbal op 30 december. Vliegende shakers, zoemende stokken, rollende speakers, zo heb je jongleren nog nooit gehoord en muziek nog nooit gezien! Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout bundelen hun krachten – een heel nieuw genre is geboren: muziekjongleren.

Het jaar wordt op 30 december spetterend afgesloten met optredens van Babs, Lowelandhit Prins S. en de Geit en een club night tour van Stash van de Memphis Maniacs. Het nieuw trio, Prins S. en De Geit, uit Den Haag mixt rap met electropop. Met de stuwende beats, jarentachtigsynths en subtiele gitaren krijg je onverbiddelijke dansvloervullers. Babs stond dit jaar tijdens het Reuring Festival op ons Pop-op podium met een energieke show met rebelse melodische rap en trapdrums. The Masters of the Mash-Ups The Memphis Maniacs slaan met hun Club Night tour Stash met The ones that got away, Tomba la bomba en DJ Wannabe A Star een nieuwe weg in. Verwacht een Rock ’n Roll attitude gericht op de dansvloer, als dat geen feestje wordt!

Datum: 16,27,29 en 30 december
Tickets en informatie: P3purmerend.nl