PURMEREND - Na 45 jaar staan René Groothof en Leny Breederveld weer samen op het toneel in De Reiziger, een aangrijpend, soms komisch, vluchtverhaal naar de roman van Ulrich Alexander Boschwitz. 5 maart om 20.00 uur te zien in De Verbeelding.

Door de antisemitische acties van de nazi’s komt het leven van de Joodse zakenman Otto Silbermann in 1938 op losse schroeven te staan. Met een koffer vol geld komt hij op straat te staan. Familie en vrienden worden gearresteerd of verdwijnen. Silbermann probeert onzichtbaar te blijven en neemt trein na trein. Hij ontmoet tijdens zijn vlucht een bonte stoet aan mensen, allen gespeeld door Leny Breederveld, uit alle geledingen van de maatschappij. De acteurs laten subliem zien hoe de wereld in een gevangenis kan veranderen.

Het stuk maakt op een aangrijpende manier voelbaar hoe het vijanddenken onder de ‘gewone mensen’ groeit en woekert. Overeenkomsten met het huidige klimaat maken De Reiziger pijnlijk actueel.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.