PURMEREND - Van donderdag 22 juni tot en met zondag 25 juni is het weer tijd voor het Reuring Festival. De binnenstad van Purmerend, bijzondere locaties in de Beemster en het Leeghwaterpark zijn deze dagen gevuld met livemuziek en (straat)theater. Het festival is gratis toegankelijk.

Opening
Reuring 2023 wordt op donderdagavond 22 juni geopend in de binnenstad van Purmerend en op vrijdagavond 23 juni in het Leegwaterpark. Er komen reuzen naar de stad. De Giant Puppets van Carros de Foc zijn onderweg naar Purmerend en worden deze twee avonden vergezeld door muziek en theater van Purmerends talent. De Giant Puppets van Carros de Foc bezochten al eerder gerenommeerde festivals over de hele wereld waaronder het fameuze Burning Man (VS).

't Zaaltje
Nieuw dit jaar op Reuring: in het Leeghwaterpark staat een theatertent. Hier zie je cabaret, goochelshows, kindervoorstellingen, muziek en nog veel meer.
Tribute night De traditionele tribute night op zaterdag is weer terug en hoe! De Anouk Tribute Band wisselt stevige rocksongs als “Nobody’s Wife” af met gevoelige ballads. Starman David Bowie tribute brengt een ode aan het kleurrijke leven van David Bowie. Queen must go on, uitgeroepen tot beste tribute band tijdens de Battle Of The Bands (2022), sluit de avond spetterend af met een energieke show.

Theater op locatie
Op verschillende locaties in de binnenstad van Purmerend kun je op zaterdag genieten van gratis straattheater. Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer een theatrale fietstocht op zondag met optredens in Purmerend én de Beemster.

Reuring Kidz
Voor de kleintjes zijn er sfeervolle interactieve voorstellingen als “Pim & Pom” & “He wie zit er op de WC”, “MeneerTje SlodDe & Vos”, een springkussen van Spurd en nog veel meer. Op de zondag is er in het Arboretum in de Zuidoostbeemster een speciale theatrale kinderwandeling.

Reuring op zondag
De line-up op het hoofdpodium op de slotdag van het Reuring Festival mag er wezen. Er staan grote namen op het hoofdpodium in het Leeghwaterpark: S10, Son Mieux, Claude en Prins S. en de Geit. S10, de kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop, betovert met haar scherpe en elegante sound menig festival. Claude, één van de meest gewilde upcoming artiesten van het moment, scoort met zijn debutsingle “Ladada” hoge ogen en dat zal zeker niet zijn laatste woordje zijn. De awardwinnende band Son Mieux schittert op het podium met heerlijke dansbare pop met disco-invloeden. Ook de ongeëvenaarde energieke liveshow van Prins S. En de Geit ontbreekt niet op het Reuring Festival. De mash-up band The Euro’s zorgt voor een knallende afsluiting.

P3-pop-up-podium
In het Zwoele Groen komt ook dit jaar P3 met een Pop-up-podium met artiesten als Paul Sinha, Quique en Dutch Music Academy.

De komende weken maken we het programma steeds meer bekend, dus houd de site www.reuring.com en socials in de gaten voor het laatste nieuws.