PURMEREND - Het Reuring Festival gaat door! Én is één van de eerste festivals van Nederland die deze zomer plaatsvindt. Je kunt net als andere jaren verschillende optredens en voorstellingen zien variërend van locatietheater, voorstellingen voor kinderen en livemuziek. Natuurlijk hebben we dit jaar ook weer grote namen zoals Bizzey, Défano Holwijn, Van Dik Hout en Emma Heesters. Reuring Festival vindt plaats van 1 tot en met 4 juli.
Reuring Festival 2021: een seated edition


Wegens de Corona-maatregelen reguleren we dit jaar de bezoekersstromen. Dit betekent dat je per voorstelling een kaartje reserveert en op locatie een zitplaats toegewezen krijgt. Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd waarbij een consumptie inbegrepen zit. Kortom, Reuring wordt hetzelfde feestje mét de luxe van een eigen stoel met drankje! De kaartverkoop start 7 juni om 11:00 via www.reuring.com. Theater de Purmaryn verkoopt onze kaarten.

Theater op Locatie
Juist die ene voorstelling op die bepaalde plek geeft theater op locatie een extra dimensie. Verspreid over Purmerend én de Beemster biedt het festival dit jaar mooie voorstellingen. Ga mee op een fantasievolle reis door Europa tot aan Sicilië met Nhung Dam. Laat je meevoeren met de wonderlijke illusies van Jochem Nooyen, een magisch-luchtige voorstelling van Jaap Slagman en kijk hoe de artiesten van TeaTime Company met palen hun eigen wereld creëren tijdens de Theatrale fietstocht.

In het amfitheater kun je in intieme setting genieten van een gevarieerd Theatercarrousel met een dansvoorstelling van de Arnhemse meisjes en een ludieke muzikale voorstelling van theatergroep Piepschuim. Ook kun je daar luisteren naar muziek uit een glasorgel dat bestaat uit meer dan vijftig verschillende glazen. Proost!

Volop variatie in het Leeghwaterpark
Op donderdagavond treedt lokaal talent op. Peu de Feu brengt een uitgebreid repertoire in Hot Club de France- stijl terwijl Lowell’s Guards, een Americana/countryrock band, zingt over bloedige veldslagen, verknipte tieners en gestoorde grootmeesters. Ook Stories from Shamehill en de coverband Sticky Licks, met hun repertoire uit pop- en rockmuziek vanaf de 70's, staan op het podium.

De line-up van de rest van de dagen mag er ook wezen! Emma Heesters, die meedeed met het succesvolle televisieprogramma ‘Beste Zangers’ in 2019’, is van de partij. Défano Holwijn, die het afgelopen jaar Avondkloksessies verzorgde via zijn Instragram, brengt dit concept bij Reuring op de planken. Verwacht pure improvisatie van deze rasentertainer. Of kom luisteren naar de klassiekers van Van Dik Hout waar je even helemaal stil van wordt. Liever iets actiever? Bizzey, die al eerder in 2018 optrad, laat geen bakka ongeschud. Met zijn opzwepende beats en sexy teksten laat hij overal waar hij komt de temperaturen tot grote hoogte stijgen.

Reuring Kidz
Uiteraard is er ook dit jaar een kinderprogramma op zaterdag 3 juli en zondag 4 juli. Kom luisteren naar de leukste verhalen en liedjes van Kikker en Haas naar de bekende boeken van Max Velthuijs. Of wil je naar een echt concert met oude bekende kinderliedjes? Iedereen die al veters kan strikken of het nog moet leren is welkom bij het Veterstrikconcert. Wil je je kind spelenderwijs wat laten meekrijgen op muzikaal gebied? Kom dan naar de kleurrijke educatieve theatervoorstelling van Apennoten. Of kom naar de hilarische voorstelling van Roodkapje die na 388 jaar besluit het helemaal anders te doen.

Kijk voor het meest recente programma op www.reuring.com.