PURMEREND - Tijdens het 20-jarig jubileum van het Reuring Festival zijn er meer dan 70 voorstellingen en optredens op verschillende locaties in Purmerend én de Beemster. Drie dagen met theater, dans, cabaret en meer! Van een humoristische circusvoorstelling van BONJE, een theatervoorstelling over de kleurrijke en veelzijdige mens van de Zwermers tot de bouw van een levensgrote Beemstermolen met Olivier Grossetête en dé spectaculaire openingsact met percussie en vuurwerk van Les Commandos Percu.

Openingsact, Les Commandos Percu verovert de hele wereld met hun spectaculaire percussieoptredens met vuurwerk. Op vrijdag 24 juni zetten ze het Leegwaterpark in vuur en vlam.

De binnenstad van Purmerend staat zaterdagmiddag 25 juni weer bol van straattheater zoals de humoristische circusvoorstelling BONJE van Laura van Hal, een dansvoorstelling Transcending Bodies van Hannah Zwaans, de opbouw van de kartonnen Beemstermolen van de Franse kunstenaar Olivier Grossetête en veel meer. In de avond brengen de Zwermers een ode aan de rijkheid, verscheidenheid en veelkleurigheid van de mens in de Middenbeemster. Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Theater de Verbeelding. Victor Luis van Es staat dan met zijn cabaretvoorstelling over alledaagse worstelingen met discipline, vriendschap werk en liefde in het Amfitheater.

Op zondagochtend kunnen kleine kaboutertjes in het Beemster Arboretum genieten van de speciale Theatrale kinderwandeling met een goochelvoorstelling, muzikale reis, jongleurs en als afsluiting een ijsje. Na het succes van vorig jaar is er in de middag ook een Theatrale Fietstocht met een ontroerend portret over liefde in de context van een politieke situatie in Palestina door Ibrahim Mousa, de droogkomische grappen van Thjum Arts en speelse rauwe cabaret van Broers Joost en Daan Speelman. Op de Koemarkt breken we om vijf uur de levensgrote Beemstermolen samen af.

Veel voorstellingen en optredens zijn gratis toegankelijk. Voor een aantal voorstellingen is er kaarten verkrijgbaar op www.reuring.com.