PURMEREND - Het Reuring Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét internationale zomerfestival voor live muziek en (straat)theater. Van donderdag 21 t/m zondag 24 juni is het Leeghwaterpark in Purmerend weer het bruisende festivalhart, maar ook de binnenstad staat op zaterdag bol van de meest uiteenlopende voorstellingen. Een spectaculair evenement met o.a. Waylon en de 3JS als grote publiekstrekkers.

Met dans, live muziek, straattheater en spectaculaire voorstellingen biedt het Reuring Festival voor iedereen heerlijke momenten. Zo goed als alle voorstellingen en optredens zijn gratis toegankelijk. Verschillende artiesten zijn meerdere dagen te gast op het Reuring Festival, wat de ideale kans biedt om niets van het programma te hoeven missen.

Straattheater
In het Leeghwaterpark en op de straattheaterdag kan genoten worden van internationaal straattheater van hoog niveau voor ieder wat wils met Shiva Grings, Mimo Huenchulaf, Compagnie MOBIL, PanGottic, Nico met z’n kliko, Marco Bonissimo, Man || Co en meer… La Générale Mondiale geeft vrijdag- en zaterdagavond een adembenemende voorstelling over tijd en balans in het amfitheater. Nieuw dit jaar is dat het park al om half vijf open gaat op zaterdagmiddag!

Reuring Kidz
Na het succes van vorig jaar komen Pip & Pelle en de Fiepbus weer naar de Kidzmiddag op vrijdag. Samba Salad zorgt in het Zwoele Groen voor zomerkriebels die zo kietelen dat er niets anders opzit dan dansen en meezingen. Van merengue tot flamenco en van samba tot calypso! Verplichte stop op deze middag: de Spurd Kidz Funzone! Nieuw dit jaar is dat het park een uur eerder opengaat: vanaf 14:30 uur zijn alle kidz welkom in het Leeghwaterpark.

Volop variatie op hoofdpodium
De 3JS met band openen op donderdag het hoofdpodium in het Leeghwaterpark. De vrijdagavond staat in het teken van Latin en Salsa met Mariachi Reloaded en Rolf Sanchez & Latin Society op het hoofdpodium. Tijdens de Tribute Night op zaterdagavond brengt o.a. The Bruceband een ode aan Bruce Springsteen. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Reuring Cityslam
De line-up op de slotdag Reuring Cityslam mag er wezen met namen als Maan, Wulf, Waylon, Daredevils en Bizzey. Ook kan er in het Zwoele Groen en in de Dance Arena weer lekker los gegaan worden op een bonte mix aan stijlen van house, hiphop tot smooth R&B.

Meer weten? Bekijk het programma op de vernieuwde website www.reuring.com.