PURMEREND - Het spraakmakende culturele festival van Purmerend, opent dit jaar op spektaculaire wijze met de indrukwekkende Giant Puppets van Carros de Foc onder begeleiding van vele lokale culturele organisaties. Deze buitengewone reuzen van maar liefst 7 en 5,5 meter hoog bezoeken op donderdagavond 22 juni de binnenstad van Purmerend en op vrijdagavond 23 juni het Leeghwaterpark.


De Giant Puppets van Carros de Foc zijn onderweg naar Purmerend. Reus Euterpe is uitgenodigd voor de openingsceremonie van het Reuring Festival. Waar komt ze vandaan? Is ze alleen? En hoe vindt ze het hier? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord worden in het eerste deel van de voorstelling op donderdag 22 juni in de binnenstad van Purmerend. Het reusachtige bezoek aan Purmerend heeft zelfs de interesse gewekt van het koningshuis. Er vindt een heuse meet en greet plaats tussen de reuzen en de Van Oranjes in het tweede deel van de voorstelling op 23 juni in het Amfitheater van het Leeghwaterpark.

De Purmerendse culturele partijen Dutch Music Academy, Purmerends Palet, Luchtacrobatiek Waterland, Circus Viento, Theater Flexibel, Lering en vermaak, Leeghwater Musicals en Humanity Brassband staan allemaal klaar om samen met de Giant Puppets van Carros de Foc een onvergetelijke opening van Reuring 2023 te verzorgen.

Carros de Foc
De Giant Puppets van Carros de Foc hebben al eerder gerenommeerde festivals over de hele wereld bezocht, waaronder Kazachstan, Chili én het beroemde Burning Man-festival. Slechts één keer eerder hebben ze in Nederland gestaan en nu zijn ze te bewonderen tijdens de openingsvoorstelling van het Reuring Festival op 22 en 23 juni. Het belooft de grootste show ooit te worden waarbij de reuzen vergezeld worden door steltlopers, (lucht) acrobaten, dansers en muzikanten van lokale bodem.

De opening is gratis toegankelijk. Voor meer informatie en het volledige programma van het Reuring Festival 2023 kun je terecht op: www.reuring.com