PURMEREND - De Rootsriders, één van 's werelds meest vooraanstaande Bob Marley-tributebands, vieren op 1 juni de 40ste verjaardag van het iconische album “Legend” in P3.

In 1984, drie jaar na het tragische verlies van reggaelegende Bob Marley, zag zijn album "Legend" het levenslicht. Met meer dan 25 miljoen geregistreerde verkochte exemplaren is dit compilatie-album uitgegroeid tot een van de absolute bestsellers aller tijden.

Rootsriders werden ooit opgericht ter nagedachtenis aan Bob Marley's 25e sterfdag en zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit met Mo Ali uit Sudan als lead singer.

De band stond begin 2022 in de finale van het SBS6-programma 'The Tribute, Battle of the Bands'. Als beloning kregen ze de kans om op 7 mei van dat jaar op te treden in een uitverkochte Ziggo Dome, samen met de drie andere finalisten van het programma.

In 2024 nemen de Rootsriders het initiatief om de 40e verjaardag van het iconische album “Legend” groots te vieren. Dus “get up stand up” en luister naar de grote hits “no woman no cry”, “one love” en vele anderen die ze tijdens deze tour op 1 juni in P3 zullen vertolken.

Meer informatie: www.p3purmerend.nl

Contact: Telefoon: 0641431655