PURMEREND - Rowwen Hèze heeft allang geen introductie meer nodig; al ruim dertig jaar spelen deze Limburgse helden alle festivals, feesttenten, theaters, clubs én nu ook P3 weer plat.

Niet alleen met opzwepende energieke liedjes, polka’s, Ierse folk en tex mex, maar ook met gevoelige ballades. Ingetogen en uitbundig, melancholisch en feestelijk, met teksten waarin liefdevol het leven van alle dag wordt beschreven.

Jack Poels over de Voorwaartsch Clubtour:
‘Als ik Rowwen Hèze echt wil huure kom ik wal nar ’n club’. Dat zei mijn verzekeringsman ooit. En ik snapte hem wel. In ’n popzaal mag het allemaal iets losser, het hoeft even niet ’n zwaar geoliede machine te zijn. Als ’n festival of ’n feesttent de snelweg is, dan is de club de toeristische route. Als ‘n fijne wandeling over onze favoriete landweg aan het begin van het jaar. Langs liedjes van vroeger, maar ook nieuw werk van ons album dat in april verschijnt; voorwaartsch! Om uiteindelijk toch weer in de kroeg te belanden waar het dak er weer afgaat. Zul je altijd zien. De Clip Club verzorgt deze avond de muzikale omlijsting!

Zaterdag 9 februari bij Pop- & Cultuurpodium P3, Purmersteenweg 17-19, 1441 DK Purmerend. Kaarten via P3purmerend.nl, Primera en aan de kassa van P3.