PURMEREND - Sinds het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken en de single ‘Sam’ werd een hit. In één klap was Nederland overtuigd van zijn talent.


De carrière van Tim Knol is pas een jaar of tien bezig, maar de muzikant met de oude ziel heeft nu al meer memorabele momenten meegemaakt dan andere artiesten in een heel leven. Zijn albums ‘Days’, ‘Soldier On’ en ‘Cut The Wire’, platen behaalden stuk voor stuk hoge noteringen in de hitlijsten. Tim speelde op festivals als Pinkpop, Lowlands en Noorderslag, trad op in talloze clubs en deed verschillende theatertours. Hij groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.


Hij ging van verlegen singer-songwriter, via garagerocker met dito levensstijl, terug naar de aloude Americana, zijn eerste liefde. Tijdens het theaterconcert ‘Lost & Found 2’ laat hij werk horen van zijn begin 2018 verschenen vierde album ‘Cut the Wire’, “een prachtige plaat vol liedjes om bij op adem te komen en je aan te warmen”, aldus OOR. Daarnaast speelt hij een aantal mooie covers, waarover hij ook prachtige verhalen vertelt.
De pers over zijn theatervoorstelling: “Tim Knol bekoort met intieme theatershow... Wat hij in Lost & Found II vooral uitdraagt is zijn liefde voor muziek, ditmaal die voor bluegrass in het bijzonder...” – Heaven.


“Knol bereikt de perfectie in een cover van zijn grote held de singer-songwriter Gram Parsons. Knol grijpt iedereen bij de strot met een jubelende, maar breekbare zangstem en speelt de zaal ineens doodstil. Wat een muzikale rijkdom.” - De Volkskrant (5 sterren) over zijn jubileumconcert in 2019.