PURMEREND - Of wel “Overrompelend” zo veroverde Skerryvore* de afgelopen jaren de halve wereld waaronder ook Nederland, Overrompelend was het voor iedereen die de band voor de eerste maal hoorde en zag, en is het zeker voor de snel groeiende Fan-base.

Nederland was 10 jaar geleden het eerste land buiten Groot Britanie waar Skerryvore een optreden gaf en vanaf 2009 doen zij dat 2x per jaar, en deze keer komt Skerryvore terug naar het eerste Podium van naam waar zij 10 jaar geleden optraden namelijk Poppodium P60 in Amstelveen op 21 November a.s. en op 22 November is Purmerend het middelpunt waar op het podium van Poppodium P3 een wervelende mix van Folk, Rock en Americana in een Keltisch maatpak te zien en te horen is.

De 8 koppige Keltic Rockformatie Skerryvore brengt een wervelwind van instrumentale hoogstandjes, en songs doorspekt met Keltische ritmes, verstrengeld met moderne geluiden wat het geheel een aanstekelijk genre maakt voor jong en oud publiek.

“ Dit moet je zien en horen, het is niet uit te leggen”
“ Skerryvore gaat vanaf de aftrap volledig Los”
“ Stilstaan is hier onmogelijk”
Zijn slechts een paar quotes uit de muziek wereld

Na de beginjaren van Skerryvore met zeer vele lokale optredens in Schotland, heeft Skerryvore een omslag gemaakt door eigen muziek te gaan schrijven in een geheel eigen genre, bestaande o.a. uit Schotse tunes, jigs & reels die aan elkaar geregen worden maar met een eigen interpretatie en wordt heel toepasselijk Trad-Rock genoemd.

Zonder te vergeten waar hun roots liggen speelt Skerryvore met een enorme drive jaarlijks over de hele wereld. Na een succesvole EVO tour in 2018 staat voor Skerryvore in 2019 de 360° Tour alweer op het programma, en met P 3 in Purmerend op 21 November is de 360° Tour helemaal rond.

Skerryvore* spreek je uit als Skerriefoor  is een Vuurtoren gebouwd door Robert Lois Stevenson (de schrijver van o.a. het boek Schat Eiland) en ligt 10 mijl zuidelijk van het Eiland Tiree aan de west kust van Schotland.

SKERRYVORE bestaat uit:
Alec Dalglish op Gitaar, Mandoline -Vocals
Daniel Gillespie op Accordeon
Martin Gillespie op Accordeon, Flute, Tin Whistle, Bag Pipes
Craig Espie op Fiddle
Fraser West op Drums, Percussie-Vocals
Jodie Bremanenson op Bas Gitaar
Scott Wood op Flute, Tin Whistle, Bag Pipes
Alan Scobie op Keyboards