PURMEREND - Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op donderdagochtend 5 april, de eerstvolgende Walk&Talk gaat het over de basis voor een sterke mindset.

Wat is een mindset
Een mindset is een denkstijl of geesteshouding die bepaalt hoe je naar jezelf en je kwaliteiten en vaardigheden kijkt. In grondslag bestaan er twee denkstijlen en geesteshoudingen: een groei gerichte en statische mindset. De groei-mindset is de overtuiging dat iedereen, ongeacht waar die nu staat, beter kan worden en dat inspanning normaal en noodzakelijk is om daadwerkelijk beter te worden. De statische mindset is de overtuiging dat je prestaties een weerslag zijn van je aangeboren en vrij onveranderbare talenten en intelligentie. Met een groei-mindset leer je beter, presteer je beter, heb je betere gevoelens en werk je beter samen. Een goed uitgangspunt om (nieuw) werk te zoeken!

Mindsetcoaching
Gelukkig is je mindset geen onveranderbaar onderdeel van je persoonlijkheid. In plaats daarvan kun je leren hoe je een groei-mindset kunt krijgen. Wendy Koning van Power in You. is Mindset coach en laat iedereen kennismaken met de basis voor een sterke Mindset tijdens de Walk & Talk bijeenkomst van april.

Walk&Talk met tips en trics voor een sterke mindset is op donderdag 5 april van 10 – 12 uur in de Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Aanmelden is niet nodig maar kan wel via walkentalk@bibliotheekwaterland.nl.