PURMEREND - Op vrijdag 24 juni viert het Reuring Festival haar 20-jarig jubileum met een spectaculaire openingsact van les Commandos Percu met percussie en vuurwerk in het park!. Zaterdag is er volop straattheater in het centrum van Purmerend en wordt er op de Koemarkt een levensgrote Beemstermolen met kunstenaar Oliver Grossetête opgebouwd. Ook zondag wordt er flink uitgepakt met grote namen zoals Maan en Froukje.

Op vrijdag 24 juni brengen lokale muzikanten samen met componist Merlijn Twaalfhoven een muzikale massa-improvisatie en zijn er optredens van lokale bands zoals A Few Dutch and a Welshmen en DIS band. Het geheel wordt afgesloten met dé spectaculaire openingsact van Les Commandos Percu. Ze veroveren de hele wereld met ritmische opzwepende percussies en vuurwerk die elkaar in rap tempo opvolgen in een verbazingwekkend decor.

Zaterdagmiddag 25 juni is er voor de kinderen weer veel te beleven tijdens de Kidzmiddag. In het Leeghwaterpark zijn er muzikale voorstellingen van Dikkie Dik en Apennoten, kun je samen met een kunstenaar tekenen of je uitleven op een springkussen. In het Amfitheater kun je kijken naar de hilarische voorstelling “ Over de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft”.

De binnenstad van Purmerend staat dan weer bol van straattheater. Op de Koemarkt wordt de Beemstermolen van Olivier Grossetête samen met vrijwilligers en omstanders opgebouwd en rijst deze indrukwekkende constructie zestien meter hoog boven de binnenstad.

Zaterdagavond staat in het teken van de Reuring classics met meerdere tribute bands en een optreden van Jennie Lena met het Stedelijk Orkest. Deze laatste zetten een wervelende show neer met top 2000 liedjes met speciale aandacht voor de muziek van Michael Jackson. De avond wordt afgesloten door rondje Doe Maar met hits als ‘Is dit Alles’, ’32 jaar’ en ‘smoorverliefd’.

In de Beemster is er die avond nog een speciale voorstelling van de Zwermers die een ode brengen aan de rijkheid, verscheidenheid en veelkleurigheid van de mens.

Reuring op zondag
Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer een theatrale fietstocht met optredens in Purmerend én de Beemster. Voor de kleintjes is er een speciale theatrale kinderwandeling met jongleurs, goochelaars en een zingende ijscoman in het arboretum in de Beemster.

Voor de line-up op de slotdag van het Reuring Festival wordt in dit jubileumjaar flink uitgepakt met optredens van Froukje en Maan. Froukje is dé nieuwe belofte van de Nederlandse pop met liedjes als, “licht en donker” en “ik wil dansen”. Dat laatste wil je zeker tijdens haar optreden. Maan behoeft natuurlijk geen introductie. Ze stond eerder al op Reuring, Noorderslag, Pinkpop scoorde vele hits, zowel solo als met Ronnie Flex, Typhoon, en Snelle. Eind van het jaar geeft ze haar eerste Ziggo Dome concert maar daarvoor straalt ze nog op het Reuring Festival.

In het Zwoele Groen komt P3 met een Pop-op podium waarbij Nederlandse pop, rap en dikke beats aan bod komen met artiesten als Flemming, Babs, Aafke Romeijn en de Dutch Music Academy. In de Dance Arena powered by TOMMY staan verschillende DJ’s en kan er weer lekker losgegaan worden op een bonte mix van urban, eclectic hitches en smooth R&B vibes.

Reuring Festival is een jaarlijks terugkerend internationaal zomerfestival met dans, live muziek en straattheater. Het festival is gratis toegankelijk. Sommige theatervoorstellingen zijn betaald.

Meer informatie www.reuring.com