PURMEREND - Het Reuring Festival viert dit jaar haar 20-jarig jubilieum met een spectaculaire openingsact in het park! Les Commandos Percu zetten op vrijdag 24 juni het park letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam. Van vrijdag 24 t/m zondag 26 juni staat de binnenstad van Purmerend, het Leeghwaterpark en verschillende plekken in de Beemster weer bol van straattheater, live muziek en toffe acts. Ook zondag wordt er flink uitgepakt met grote namen zoals Maan, Froukje, Meau en Rondé.

Op vrijdag 24 juni brengen meer dan 100 lokale muzikanten in samenwerking met musicus, componist en theatermaker Merlijn Twaalfhoven een indrukwekkende muzikale
massa-improvisatie. Deze Burmster Jam Bam is een initiatief van Theater de Verbeelding, de Purmaryn en P3. Daarnaast zijn er op vrijdag in het park verschillende optredens van lokale bands zoals A Few Dutch and a Welshmen en DIS band. Het geheel wordt afgesloten met dé spectaculaire openingsact van Les Commandos Percu. Ze veroveren de hele wereld met ritmische opzwepende percussies en vuurwerk die elkaar in rap tempo opvolgen in een verbazingwekkend decor. Kortom een spectaculaire start van dit jubileumjaar.

Theater op Locatie

Juist die ene voorstelling op die bepaalde plek geeft theater op locatie een extra dimensie. Op verschillende locaties in het centrum van Purmerend kun je op zaterdag genieten van straattheater. Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer een theatrale fietstocht met optredens in Purmerend én de Beemster.

Reuring Kidz
Zaterdagochtend kun je in het Amfitheater van het Leeghwaterpark genieten van de hilarische jeugdvoorstelling “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft”. In de middag zijn er sfeervolle interactieve muzikale voorstellingen van Dikkie Dik en de taart, Apennoten en nog veel meer.

Reuring op zondag
Voor de line-up op de slotdag van het Reuring Festival wordt in dit jubileumjaar flink uitgepakt met optredens van Rondé, Meau, Froukje en Maan. Rondé, weet als geen ander het publiek te bespelen met hun befaamde energieke liveshows. Ook aanstormend talent singer-songwriter Meau, bekend van haar Nederlandstalige indiepop met elektronisch randje, weet van wanten. Froukje, dé nieuwe belofte van de Nederlandse pop werd het afgelopen jaar bekroond met het 3FM talent award met liedjes als, “licht en donker” en “ik wil dansen”. Dat laatste wil je zeker tijdens haar optreden. Maan behoeft natuurlijk geen introductie. Ze stond eerder al op Reuring, Noorderslag, Pinkpop scoorde vele hits, zowel solo als met Ronnie Flex, Typhoon, en Snelle. Eind van het jaar geeft ze haar eerste Ziggo Dome concert maar daarvoor straalt ze nog op het Reuring Festival.

In het Zwoele Groen komt P3 met een Pop-op podium waarbij Nederlandse pop, rap en dikke beats aan bod komen met artiesten als Flemming, Babs en Aafke Romeijn. In de Dance Arena kan er weer lekker losgegaan worden op een bonte mix van house, hiphop tot smooth R&B.

Er worden nog nieuwe voorstellingen en artiesten toegevoegd, dus houd de site www.reuring.com en socials in de gaten voor het laatste nieuws.