PURMEREND - De gong luidde donderdagmiddag 25 januari de start van de speeddate tussen werkzoekenden en werkgevers in. Bedrijven uit de regio zijn naar de Bibliotheek Purmerend gekomen om sollicitatiegesprekken te oefenen met de deelnemers.

Zo kregen werkzoekenden de kans om zichzelf voor te stellen aan een bedrijf naar keuze. Het voeren van een goed sollicitatiegesprek is cruciaal voor het vinden van een nieuwe baan. De feedback van de werkgevers was dan ook zeer welkom.

Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste tijd te ontmoeten. Tijdens de Walk&Talk bijeenkomsten in de bibliotheek Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Uit deze maandelijkse bijeenkomsten is de behoefte ontstaan om eens te kunnen oefenen met sollicitatie gesprekken. Dit resulteerde in een samenwerking met Agnes Bak van de Waterlandse Uitdaging. Zij nam de uitdaging aan om in haar netwerk te gaan zoeken naar bedrijven die mee wilden doen aan een speeddate voor werkzoekenden.

En dat pakte tijdens de Speetdate sessies van afgelopen donderdag goed uit! Medewerkers van de Rabobank, Matchevents, Abma Schreurs, De Graaf, Van ’t Hek, Voortman, WEP Empower People, Werkgevers Servicepunt, Waterlandziekenhuis, Herenbos en Branding New ICT deden hun uiterste best om de gesprekken goed te laten verlopen. Dat was geen gemakkelijke taak want in totaal had men 10 minuten de tijd om het gesprek te voeren, feedback te geven en van tafel te wisselen.

Bij elke ronde stonden de werkzoekenden in de startblokken om naar de tafel te gaan waar ze het gesprek aan konden gaan. Voorafgaand aan het evenement hadden veel deelnemers al geoefend om zichzelf in korte tijd te presenteren tijdens de reguliere Walk&Talk bijeenkomsten. Maar het was toch nog een uitdaging voor veel deelnemers om zoveel mogelijk uit het gesprek te halen. Eenmaal over deze drempel, volgden leuke gesprekken waar de deelnemers met tips, een groter netwerk en nieuwe energie naar huis konden. Wellicht met een baan in het verschiet. Renata Willems van Matchevents en Patricia Buijs van WEP Empower People boden direct aan een presentatie of workshop te geven tijdens toekomstige Walk&Talk bijeenkomsten.

De opkomst, de inzet en reacties van de deelnemers zijn dusdanig dat de Bibliotheek en de Waterlandse Uitdaging hier een vervolg aan willen geven.

De eerstvolgende Walk&Talk bijeenkomst is op donderdag 1 februari van 10 – 12 in de Bibliotheek Purmerend. Het thema van deze maand; Grip op de toekomst van jouw werk. Deelname is vrij en vrijblijvend.