PURMEREND - In de voorjaarsvakantie zijn er in Purmerend in verschillende sportzalen en in het Leeghwaterbad diverse sportieve activiteiten van de VoorjaarsPurVak. De meeste activiteiten zijn voor basisscholieren en kleuters, maar er zijn ’s middags en ‘s avonds in aparte sportzalen ook activiteiten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Ook is er in Wheermolen alle ochtenden VoorjaarsPurVak voor peuters. De toegang is - behalve voor het zwembad - gratis.

De activiteiten van de VoorjaarsPurVak 2018 zijn vanaf maandag 26 februari tot en met vrijdag 2 maart. De sport- en spelactiviteiten voor basisscholieren en kleuters zijn in De Kraal en De Weide in Weidevenne, sporthal De Vaart in Purmer-Zuid, sportzaal Zuivelpad in Purmer-Noord en sportzaal Karekiet in Overwhere. De VoorjaarsPurVak is er in deze sportzalen steeds van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Op verschillende momenten zijn er in diverse sportzalen gratis clinics: korfbal door KV Purmer, tag rugby door RugbyClub Waterland, dansen door ER Studio en luchtacrobatiek door Luchtacrobatiek Purmerend. Er zijn maandag, dinsdag en vrijdag workshops van Cultuurhuis Wherelant op het gebied van kunst en cultuur. JOGG Purmerend promoot als onderdeel van een gezonde leefstijl water drinken. Het programma van de PurVak in de voorjaarsvakantie met de tijden en sportzalen, de speciale sport- en speelmaterialen en de sportclinics staat op de website van Spurd en van het Spurd-Leeghwaterbad.

Voor peuters
In sportzaal Sweelinckstraat in Wheermolen is er van 09.30 uur tot 12.00 uur PurVak voor peuters van twee tot en met zes jaar. Er zijn een ballenbad, driewielerparcours, springkussens en een kruipparcours en om 11.00 uur is er een voorleeshoek. Dan leest een medewerkster van de PurVak leuke verhalen voor peuters voor uit door de Openbare Bibliotheek beschikbaar gestelde boeken. Voor peuters vanaf vier jaar zijn er speciale activiteiten en materialen in de kleine zaal van De Kraal en van De Weide. De openingstijden zijn gelijk aan die van de VoorjaarsPurVak voor basisschoolleerlingen en kleuters.

Vanaf dertien jaar
In sporthal De Beuk is er voor jongeren vanaf dertien jaar elke middag zaalvoetballen. Dat kan dinsdag ook van 19.30 uur tot 22.00 uur. Maandag tot en met donderdag is er van 19.30 uur tot 22.00 uur voor deze groep VoorjaarsPurVak in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid met elke avond naast sportieve activiteiten muziek van een DJ. Maandagavond is er kickboksen voor jongens, woensdagavond voor meiden. Donderdagavond is er een clinic dansen van ER Studio.

Zwembad
De activiteiten van de VoorjaarsPurVak voor kinderen vanaf vier tot en met veertien jaar en twee tot en met vijf jaar in het Leeghwaterbad in Purmerend zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Er zijn voor verschillende leeftijden sport- en speelactiviteiten, zoals botenrace, slackline, stoelendans, bouw je zeilboot en wipe out XL. Dinsdag en donderdag is er vanaf 13.00 uur een half uur bootcamp. De VoorjaarsPurVak bezoeken in het zwembad van Purmerend kan woensdag voor € 4,50 en de andere dagen voor € 5,35. Deelnemers aan de PurVak kunnen voor en na de activiteiten van de VoorjaarsPurVak de voor recreatief zwemmen beschikbare baden gebruiken.

Jaarlijks biedt Spurd met de PurVak duizenden kinderen en jongeren die in vakanties in de stad zijn sportief speelplezier. Spurd organiseert de VoorjaarsPurVak op verzoek van de gemeente.