PURMEREND - De theatervoorstelling De Gouden Jaren die in het najaar van 2018 zijn reprise beleefde met een 4-tal show, ditmaal mét presentator Jacques Klöters, is dit voorjaar vervolgd met nog eens 12 voorstellingen.

Het is een succesvolle voorstelling en het is hartverwarmend om te zien hoe het publiek geniet bij alle beelden uit het Polygoon Bioscoopjournaal en zo'n diversiteit aan herinneringen aan vroeger ophaalt! Het publiek bestaat vaak uit senioren die met hun kinderen deze voorstelling bezoeken. En die doelgroep is groot, héél groot...!

Op vrijdagavond 1 maart vanaf 20u15 vindt de theatervoorstelling van De Gouden Jaren plaats in Theater De Purmaryn in Purmerend.

De Gouden Jaren
Samen met Cor Bakker, Charly Angenois, Gert Wantenaar, Rebecca Lobry, Arie den Boer en Bastiaan Mulder neemt Jacques Klöters u mee op een muzikale reis door de jaren '50, '60 en '70.Weet u het nog? De kolenkachel die het huis stoffig maakte, de ijsbloemen op de ruit, het papieren loonzakje en bellen bij de buren?Van de weckfles, het petroleumstelletje en de zwart-wit televisie? Snip en Snap's revue en Annie M.G. Schmidt. Dat we luisterden naar Radio Luxemburg en over onze muziek-idolen lazen in de Tuney Tunes. De muziek van Lou Bandy, Eddy Christiani, De Fouryo's, Trea Dobbs, Edith Piaf, Rob de Nijs en The Beatles.
Knikkeren en touwtje springen op straat, de radioprogramma's 'Ochtendgymnastiek met Ab Goubit' en Kleutertje luister'. En dat we vol ongeloof keken naar de eerste mens op de maan, 'Swiebertje' en Malle Pietje onze helden waren en we na 'De Fabeltjeskrant' onder de wol kropen. Er is veel veranderd in die jaren en u was daarbij!

Wilt u een avond terug in die herinnering? Dat kan!
De muzikale theatervoorstelling 'De Gouden Jaren' neemt u vanaf dit najaar mee terug in de tijd die niet eens zo heel ver achter ons ligt en toch een eeuwigheid geleden lijkt. 'De Gouden Jaren' is een kijk- en luisterprogramma met het muzikale gezelschap van Cor Bakker. Samen met u zal cabaretier, publicist, programmamaker en radio presentator Jacques Klöters herinneringen ophalen uit uw jeugd en die van uw ouders en grootouders en worden historische beelden uit het populaire Polygoon Bioscoopjournaal vertoond en de mooiste liedjes uit de jaren '50, '60 en '70 vertolkt.

Inmiddels is gebleken dat veel leeftijdsgenoten die in deze periode geboren zijn, vooral ook sámen hebben genoten van deze 'feest-der-herkenning-voorstelling'. Bovendien bleek de voorstelling voor hun kinderen en kleinkinderen (de jongere generatie) een vermakelijke manier om meer te weten te komen over het dagelijks leven van toen.

De Gouden Jaren is een muzikale reis langs 'memory-lane' waarin vader de pijp stopte en moeder de sokken....