PURMEREND - Lorem Ipsum, Joost Molenaar, Lisa Carmen, Hel!um en the Angry Young Men zijn genomineerd voor de Rob van Oosten Award. De winnaar van de jaarlijkse aanmoedigingsprijs van jong muzikaal talent wordt op 22 maart bekend gemaakt tijdens de speciale editie van het P3 muziekcafé.

Deze award is een eerbetoon aan wijlen Rob van Oosten, een gedreven onderwijzer, muzikant, en organisator van het P3 muziekcafé. De jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jong muzikaal talent, biedt niet alleen roem en een wisseltrofee (een beeldje dat weduwe Gerda van Oosten-Weel maakte), maar ook een geldprijs van €1.000 voor de winnaar. De prijs wordt uitgereikt tijdens Rob zijn geliefde P3 Muziekcafé, een maandelijkse muzikale inloopavond waar opkomend talent een podium krijgt.

De genomineerde jonge muzikanten zijn heel divers. De unieke sound van Lorem Ipsum is geïnspireerd door bands als The Smiths, Wire, The Clash, PJ Harvey. Ze timmeren aardig aan de weg met een debuut EP en optreden tijdens Eurosonic Noorderslag. De Purmerendse Joost zingt de mooiste Nederlands- en Engelstalige liedjes en heeft als droom een succesvolle zanger te worden. Deze nominatie is alvast een start. Multi-talent Hel!um (Antóni Schulte) brengt een opvallende hiphop stijl een mengelmoes van trap, hyperpop, plugg en rage en is oprichter van de creatieve broedplaats 'the Mudita' in Purmerend. Singer-songwriter Lisa Carmen heeft heel wat in haar mars. Ze trad op met zelfgeschreven nummers als “Tijd” en covers op het Reuring Festival en is recent gestart aan de Popacademie van ArtEZ. The Angry Young Men speelt uitdagende covers van bands als TOTO, Billy Joel en Deep Purple. Je gaat zeker meer van dit muzikale vijftal horen.

Naast de bekendmaking zal de avond worden opgeluisterd door een optreden van de oude band van Rob van Oosten, The Fifties, en de genomineerden. Een avond vol muziek, herinneringen en eerbetoon aan een bijzondere man.

Evenementdetails:

Muziekcafe Rob van OostenAward
Datum: vr 22 maart
Aanvang: 19:30 uur Einde: 01:00 uur
Prijs: €5,00
Meer informatie www.p3purmerend.nl.