PURMEREND - Sinds Queen de film 'Bohemian Rhapsody' uitbracht in 2018, schoten Queen Coverbands als paddestoelen uit de grond. Er zijn echter maar weinig bands die kunnen zeggen dat ze in het voorprogramma van Brian May hebben getourd in de jaren negentig, Robby Valentine kan dat wel. Zijn Tribute to Queen komt op 9 december naar Poppodium P3, Purmerend.

Robby Valentine scoorde begin jaren 90 met zijn debuut single Over And Over Again een gigantische hit. Het titelloze debuutalbum leverde hem een Zilveren Harp op en succes in Japan. Een droom kwam uit toen zijn grote held Brian May van Queen hem vroeg om het voorprogramma te doen van May's Duitse solo-tournee in 1993.

Valentine heeft zijn bewondering voor Queen nooit onder stoelen of banken geschoven en de invloed van de Britse groep is dan ook goed te horen in zijn eigen muziek. Daarom vroeg de Nederlandse Queen Fanclub hem in 2011 om een eerbetoon aan de Britse band te brengen tijdens hun fanclubdag. Deze show was een groot succes en leidde tot een sneeuwbaleffect; er werd een band geformeerd en de band gaf vele optredens in binnen- en buitenland. Zelfs de officiële Britse Queen Fanclub heeft de band al meerdere keren uitgenodigd.

Valentine is sinds 2009 een regelmatig terugkerende artiest bij Poppodium P3, te Purmerend. Echter nooit eerder stond hij daar met zijn Queen Tribute op het podium; 9 december is het eindelijk zo ver.

De bandleden van 'Valentine's Tribute to Queen' zijn stuk voor stuk ware rasartiesten. Verwacht niet de zoveelste Queen-Tribute met een man in een geel jasje met plaksnor; Waar de meeste tribute bands Queen naspelen zoals zij live klonken, hoor je deze avond ruim twee uur lang de muziek van Queen zoals het op CD staat en dit inclusief de door Valentine zelf opgenomen- en minutieus uitgezochte koortjes die zo karakteristiek het Queen-geluid vormen.

De afwisseling in zang tussen Robby Valentine en Maria Catharina en het twee uur lang perfect naspelen van de mooiste Queen nummers, is een ervaring die u niet mag missen.

De aanvang van de show is 21:15 en kaarten kosten in de voorverkoop slechts € 15,- exclusief service fee.

Locatienaam: Pop- en Cultuurpodium P3
Purmersteenweg 171441 DK Purmerend
Tickets:https://www.p3purmerend.nl/programma/valentines-tribute-to-queen/