PURMEREND - Vrijdag 9 februari speelt in De Purmaryn het toneelstuk: Vele hemels boven de zevende, naar de roman van Griet op de Beeck.

Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar

Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan.

In dit fascinerende en beklemmende familiedrama doen de personages verwoede pogingen zich te ontdoen van de pijn in hun zelfgekozen leven. Uiteindelijk blijken er maar twee mogelijkheden te zijn: de sprong naar de dood of de sprong naar de liefde.

Griet op de Beeck heeft haar personages en de wereld waarin zij leven met veel humor en liefde beschreven. Op het toneel laten de acteurs ook zien wat niet geschreven is, wat tussen de zinnen en achter de woorden verscholen ligt: de ontreddering, het verdriet en de wanhoop, maar ook de vriendschap, de schoonheid, de grote liefde en tot slot…de loutering.

De topcast bestaat uit Henriëtte Tol (Bloedverwanten, Soldaat van Oranje), Hanne Arendzen (Intouchables, Eline Vere), Stefan Rokebrand (Musical Award voor Chez Brood, Celblok H), Peter Bolhuis (De prinses op de erwt: een modern sprookje, Sophie, Amandla! Mandela, Augustus: Oklahoma) en Anne Lamsvelt (Chez Brood, Dokter Deen).

Regie: Ursul de Geer - tekst: Griet op de Beeck - toneelbewerking: Léon van der Sanden - Met: Henriëtte Tol, Hanne Arendzen, Peter Bolhuis, Stefan Rokebrand, Anne Lamsvelt.

Bestel uw tickets online via www.depurmaryn.nl of koop je kaartjes aan de kassa. (Prijzen zijn excl. administratiekosten. Per boeking € 1,50 voor e-tickets of € 3,00 voor gewone tickets)