PURMEREND - Zaterdag 25 november staat de bekroonde toneelvoorstelling Vecht in Theater De Verbeelding. Deze aangrijpende monoloog over de toeslagenaffaire door Nadia Amin werd genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023 en de actrice kreeg een nominatie voor de hoogste theaterpijs: de Theo d`Or 2023 voor meest indrukwekkende dragende rol.


In Vecht, die Maxine Palit de Jongh schreef op basis van het toeslagenschandaal, maken we de ondergang mee van Zafirah. Een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft.

“Wat een tekst, wat een performance! De ontwikkeling van Zafirah van zorgeloze moeder tot een schim van zichzelf neemt bijna de vorm aan van een Griekse tragedie.”

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten € 17,50 (Vrienden/CJP € 15,50) inclusief reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding op Facebook en Instagram.