PURMEREND - De Waterlandse Popprijs, de competitie voor Waterlandse bands, singer-songwriters, rappers en volkszangers, wordt dit jaar in samenwerking met verschillende podia in Waterland voor de tweede keer georganiseerd. Finalisten nemen deel aan verschillende workshops door professionals uit het vak en doen podiumervaring op met optredens in de regio. In het najaar vindt een spetterende finale plaats.

Wil je meedoen? Dat kan! Deelnemers kunnen zich aanmelden tot en met 31 maart 2022. Tenminste één bandlid moet uit de regio Waterland komen. Daarnaast moet een act een eigen repertoire hebben waarbij er één cover toegestaan is. Op basis van de inzendingen, selecteert de jury een zestal muzikanten/bands die beoordeeld worden op originaliteit, creativiteit, motivatie, techniek en podiumpresentatie. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.waterlandsepopprijs.nl.

De finalisten worden begeleid zodat ze hun talent naar het volgende niveau kunnen tillen. Zo worden er verschillende workshops georganiseerd zoals artist branding & social media, stageperformance, stage experience en songwriting. Deze workshops worden gegeven door professionals uit het vak.
Na de workshops treden de finalisten op verschillende locaties op variërend van een poppodium, dorpshuis, een muziekcafé en een kerk. Daarnaast spelen ze in het voorprogramma van artiesten die bij één van de deelnemende podia of festivals in de regio optreden of treden ze zelf op. Dit alles wordt afgerond met een spetterende finale.

De Waterlandse Popprijs, het initiatief van Dorpshuis Ilpendam, De Harmonie, De Keyserin , Pop- en Cultuurpodium P3 en Pop- en Cultuurpodium PX, breidt dit jaar uit. Ook Dorpshuis Trefpunt Marken doet mee met dit initiatief.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.waterlandsepopprijs.nl.