PURMEREND - Eline Arbo (winnares BNG Bank Theaterprijs 2018) maakt een eigen theatrale en muzikale bewerking van de autobiografische succesroman Weg met Eddy Bellegueule van de jonge Franse schrijver en socioloog Édouard Louis (1992). Het wordt een mooi ‘coming-of-age’ verhaal met veel live muziek (gebaseerd op o.a. Tame Impala, Arcade Fire, Radiohead, Sufjan Stevens) in een prachtig decor.


Opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Frankrijk, in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu, probeert de zachte, gevoelige Eddy in te passen. We volgen hem door zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn, maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.Weg met Eddy Bellegueule was in 2014 dé literaire sensatie van Frankrijk, Louis won ook de Prix Pierre Guenin. Ook in Nederland werd het boek enthousiast ontvangen.

Toneel/Muziektheater

Zaterdag 1 februari 20.30 uur
Toneelschuur Producties/Eline Arbo
Weg met Eddy Bellegueule


De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 15,50 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13,50 euro), incl. reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook.