PURMEREND - In het kader van Purmerend Pride – 9 t/m 15 oktober – staat zondagavond 15 oktober, 20.00 uur, Who’s afraid of Oscar Wilde in Theater De Verbeelding. Een zwarte komedie over een kinderwens van Compagnie Red Yellow & Blue.


De kinderwens van Vera en Sinem strandt al snel wanneer ze erachter komen dat ze beiden het kind willen dragen om zo ‘hun eigen genen terug te zien’. Op de vaste vrijdagmiddagborrel komen ze met ‘een out of the box plan’, waarvan ze geen idee hebben hoe het bij hun partners gaat vallen.

Het gezelschap maakt een respectvolle knipoog naar Who’s afraid of Virginia Woolf – het befaamde relatiedrama van Edward Albee – en maakt er een zwarte keukentafelkomedie van. Over queer dertigers en de relatieperikelen van nu. Daan van Bendegem schreef het op in rake dialogen en schetst een portret van een generatie waarin queer Millennials worstelen met treurig makende uitdagingen, maar vooral ook lachwekkend herkenbaar zijn.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 17,50 euro (Vrienden/CJP 15,50 euro), incl. reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn:

T 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.