PURMEREND - In de periode van 8 december 2018 tot zondag 6 januari 2019 wordt de oude binnenstad van Purmerend omgetoverd tot ‘Winters Purmerend’. Een grote openlucht kunstijsbaan op de Koemarkt, een traditionele Kerstmarkt door de binnenstad, Bourgondisch Purmerend en tal van andere leuke evenementen; een herdertjestocht, muzikale entertainment, en dergelijke zorgen voor een sfeervolle ambiance in de stad.

Op zaterdag 8 december wordt om 18:00 uur de aftrap gegeven. Vanaf de Rabobank lopen kinderen met lichtjes in optocht naar de Koemarkt. Om 18:30 uur ontsteken fietsers, in het bijzijn van de wethouder duurzaamheid Paul van Meekeren, op uiterst duurzame, sportieve wijze de kerstverlichting met tot slot een knallende finale als opening van een maand lang ouderwets winter in Purmerend.

IJsbaan
De openlucht kunstijsbaan op de Koemarkt wordt het centrale middelpunt van Winters Purmerend. Gedurende de gehele periode kan er geschaatst worden. De eerste twee weken van Winters Purmerend mogen de lagere scholen uit Purmerend tijdens schooltijden gebruik maken van de ijsbaan. Dit schoolschaatsen wordt gesponsord door de Rabobank en wordt georganiseerd door SPURD en de IJs-en inlineskateclub Purmerend. De ijsbaan zal ook gebruikt worden voor discoschaatsen en demonstraties. Daarnaast kun je een ijshockey en shorttrack clinic volgen. Je kunt ook meedoen met een curlingcompetitie op 13, 20, 27 december en 3 januari.

Kerstmarkt
De Kerstmarkt van Winters Purmerend wordt de gezelligste Kerstmarkt boven het Noordzeekanaal. Zodra je de binnenstad van Purmerend nadert, zal het winterse gevoel je tegemoet komen. Drie dagen lang van 14 tot en met 16 december kunnen bezoekers heerlijk struinen langs alle gezellige chalets en mooi versierde verkooppunten. Hier vindt en beleeft de bezoeker alles wat het kerstgevoel compleet maakt.

Bourgondisch Purmerend
Bourgondisch Purmerend belooft een snoepwinkel te worden voor de culinaire liefhebber. Vele restaurants, cateraars en delicatessenwinkels uit de omtrek zullen hun lekkerste producten aan de man proberen te brengen. Drie dagen lang, van 21 tot en met 23 december, kunnen bezoekers hier heerlijk genieten van de lekkerste happen, gerechten en/of mooie winterse bieren.

Purmerend wenst elkaar
Op 1 januari 2019 vindt voor de 7e keer Purmerend wenst elkaar plaats. Ook dit jaar wordt het weer een spectaculair feest met heerlijke livemuziek. Dit jaar zijn er optredens van lokale artiesten, John Keijer en niemand minder dan Wolter Kroes.

Het evenement wordt georganiseerd door een aantal ondernemers uit Purmerend, met ondersteuning van de Gemeente Purmerend, Rabobank, Netformatie, Bose, Jan, Sligro, SPURD, IJs-en inlineskateclub Purmerend, Purmerend Waterlands Goed, IJSTIJD en vele anderen waaronder de onmisbare grote groep vrijwilligers. Het creëren van een sfeervolle omgeving, de ultieme kerstsfeer, het verbinden van organisaties, en het bieden van een platform voor leren, waren belangrijke uitgangspunten om dit evenement in december te lanceren. Afhankelijk van het succes van de komende editie, en daar gaan we vanuit, wil de organisatie het evenement jaarlijks laten terugkeren.

De bovenstaande programmaonderdelen en dat kun je vinden op https://winterspurmerend.nl/

Voor de ijsbaan is er een apart programma en dat kun je vinden op https://winterspurmerend.nl/programmaijsbaan/

Winters Purmerend is tevens te volgen via Facebook en Instagram: #winterspurmerend