PURMEREND – Zaterdag 4 maart was het groot feest in een uitverkochte grote zaal in P3. Niemand minder dan Yves Berendse gaf hier een spetterend optreden. De Amsterdamse Billy Dans stond in het voorprogramma.


De zaal ging om 21.00 uur open en al snel begon het erg vol te lopen. DJ Barry Brand bracht de sfeer er al lekker in. Echte Hollandse hits en meezingers zorgden ervoor dat de stembanden van het publiek alvast konden warm worden.


Billy Dans
De goedlachse Amsterdamse rapper uit de Jordaan stond vanaf 22.00 in het voorprogramma deze avond. Deze songwriter heeft al aan vele liedjes meegeschreven voor onder andere Wolter Kroes, Tino Martin, Donnie en vele anderen.

Op het moment dat Billy het podium op kwam was het gelijk feest. Met zijn vrolijke energie danste hij over het podium. Billy zocht vaak contact met het publiek en zorgde voor een gezellige interactie. Hij zong veel liedjes waaraan hij zelf heeft meegeschreven zoals ‘Frans Duijts’.

Inmiddels heeft hij ook al wat eigen liedjes op zijn naam waaronder ‘Beach Vibe’, ‘Ibiza’ en ‘Hazes’. Deze werden uiteraard uit volle borst door de zaal meegezongen. Ook zijn nieuwste single ‘Svetlana’ mocht hierbij niet ontbreken.


Yves Berendse
Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse popmuziek. In 2016 kreeg hij de Buma Talent Award voor Beste Nieuwkomer en in 2018 werd zijn eerste album gepresenteerd in een uitverkocht Tuschinski Theater. Eind mei 2019 gaf hij zijn tweede concert in een uitverkocht Caprera in Bloemendaal.

Dat verklaart dan ook dat de grootste zaal in P3 deze avond was uitverkocht; want iedereen kwam natuurlijk voor de hoofdartiest, Yves Berendse.

Rond 23.00 was het dan eindelijk zover en kwam hij met zijn tophit ‘Lust’ het podium op. Samen met de liveband wist hij de sfeer er goed in te brengen.
Net als Billy had ook Yves een goede interactie met het publiek en wist hij zijn up-tempo liedjes zoals ‘Vanavond’, ‘Hoe kan het’, ‘Zin in jou’ en ‘Droomvrouw’ goed af te wisselen met wat rustigere liedjes zoals ‘Dicht bij mij’ en ‘Vakantieliefde’.

Bij de grote meezingers ‘Amsterdam’ en tophits van Hazes waaronder ‘Volare’ en ‘Ik meent het’ was het publiek erg enthousiast. Zoals Yves zelf zei is Hazes erg belangrijk voor hem en ‘Ik heb het altijd al geweten’ en ‘Ik ben zo eenzaam zonder jou’ hij de twee mooiste liedjes aller tijden vindt. Op de rand van het podium zong hij deze liedjes.

Yves Berendse schrijft zelf op zijn eigen Social Media dat deze avond de boeken in gaat als misschien wel de meest bijzondere met zijn band tot nu toe.