Bewolkt6.2 ℃

Vivant van Oostrom in Purmerend

Vivant van Oostrom

John Fitzgerald Kennedyplein 11-13
1443EA Purmerend
0299-424952
vivantvanoostrom@kpnmail.nl
http://www.makadopurmerend.nl/vivant-van-oostrom.html

Vivant van Oostrom

PURMEREND - Op 13 oktober 1980 kreeg Purmerend te maken met een enorme brand. Heel Purmerend ging gebukt onder de rookontwikkeling. Een schokkende brand op het J.F. Kennedyplein, het Makadocentrum bracht veel ondernemers en omwonenden een grote schok.

De brand werd op die bewuste dag ontdekt door een voorbijganger die nog aan de deuren moest rammelen om de hulpdiensten in kennis te stellen. Een mobiele telefoon was er toen nog niet. Bewoners werden op die vroege morgen uit hun bed gerukt door het hulp geroep van de ontdekkers van de brand. Binnen mum van tijd stond het parkeerterrein vol met brandweerauto`s uit Purmerend en die werden ondersteund door de omliggende korpsen.

Door de brand werd het hele winkelcentrum getroffen, 13 winkelunits werden door de felle verwoestende brand met de grond gelijk gemaakt. Het Makadocentrum moest opnieuw opgebouwd worden.

Het Makadocentrum werd in 1971 gebouwd. De wijk die daar gemaakt was had behoefte aan winkels. In de omgeving lag natuurlijk het Wormerplein, maar dat is de Overwhere. Een eigen winkelcentrum dus voor de Wheermolen. Het Makadocentrum op het J.F. Kennedyplein Purmerend. Tegenwoordig is het Makado een overdekt winkelcentrum. Bij de opening was het middengedeelte van het Makado niet overdekt.

Foto's van Vivant van Oostrom

Vivant van Oostrom image 1
Vivant van Oostrom image 2
Vivant van Oostrom image 3
Vivant van Oostrom image 4
Vivant van Oostrom image 5
Vivant van Oostrom image 6

Zoek een bedrijf in Purmerend:

Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Beoordeling(en)


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Vivant van Oostrom. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map