PURMEREND - Het is Purmersteijn niet gegund om in de landelijke KNVB-beker dit seizoen een ploeg uit het betaalde voetbal te treffen. De ploeg van trainer Mo el Bouziani ging al in de eerste voorronde onderuit tegen derde divisionist Sportlust '46 (0-2).

Op zich geen schande voor de vierde-divisionist, maar in Purmerend zal men het gevoel hebben dat er meer in had gezeten. Een eerste tegenvaller was het uitvallen van Rown Mol die al na acht minuten naar de kant moest. Het doelpunt dat Soufiane Laghmouchi halverwege de eerste helft maakte kwam daar nog eens overheen.

In de fase daarna en dan met name in de tweede helft kwam Purmersteijn echter steeds beter in het spel en Joey Mers had de gelijkmaker op zijn schoen, aar kwam net een teenlengte tekort. Ook Rachad Madi, Danyl Plasmeijer en Omar Nait Aicha kregen mogelijkheden om te scoren. Aan de andere kant hield doelman Joppe Volcklandt, die de nog op vakantie zijnde Nick van Santen verving, zijn ploeg in de wedstrijd. In de blessuretijd moest hij zich echter ook gewonnen geven op een inzet van Remco de Weerd.

Purmersteijn heeft nog twee weken om toe te leven naar de eerste competitiewedstrijd in de Vierde Divisie als men op eigen veld HBC ontvangt.