PURMEREND - Op zaterdag 10 juni 2023 zal er een voetbalfeest te vinden zijn op het complex van v.p.v. Purmersteijn te Purmerend!

De KNVB zet inmiddels een paar jaar het nationaal voetbalweekend in om het clubvoetbal te promoten. In dit weekend openen clubs hun deuren voor iedereen die interesse heeft in het clubvoetbal. De clubs geven hier zelf de invulling aan.

Nu heeft de KNVB de afgelopen seizoenen ook de nodige wijzigingen doorgevoerd in het meiden/ dames voetbal. Dat heeft erin geresulteerd dat er dit seizoen voor het eerst een echte final league is voor de meiden en deze wordt ook gehouden in het nationale voetbalweekend!

Al heel wat jaren inmiddels voetballen er meiden/ dames, zo ook bij Purmersteijn! Op dit moment zijn er ca 80 meiden bij de club! Een aantal hiervan speelt in verschillende jongensteams. De meeste meiden zijn te vinden in onze 5 meidenteams. Momenteel zijn dat de MO13-1; MO15-1; MO17-1; MO20-1 en de MO20-2. Ook bij de volwassenen heeft Purmersteijn ervaring: er was tot afgelopen seizoen ook een damesteam!

Na de vele veranderingen van de KNVB in het meidenvoetbal wordt er dit jaar voor het eerst gespeeld met 4 fasen bij alle meidenteams binnen het seizoen. De 4e fase is nu een 1-daags toernooi: de Final league! V.P.V. Purmersteijn is door de KNVB uitgekozen om als 1 van de toernooi locaties te fungeren! De club is ontzettend trots dit voor haar meiden, maar ook zeker het meidenvoetbal, te mogen organiseren!

Binnen de club werd er direct samengewerkt tussen de meidenafdeling, de kantine, de jeugdactiviteiten, het wedstrijdsecretariaat en verschillende andere vrijwilligers. Samen wordt er gewerkt aan 1 doel: een geweldige voetbaldag organiseren voor alle meiden! Zowel de meiden van de eigen club als de meiden van de bezoekende tegenstanders maar ook zeker meiden die nog niet lid zijn van een voetbalvereniging maar misschien wel interesse hebben en op deze dag sfeer willen proeven bij de vereniging. Dit is voor hen daar een mooie kans voor! Ze kunnen bij het toernooi kijken maar ook deelnemen aan verschillende extra (voetbal)activiteiten! Voor meiden geboren in 2008 en ouder hebben we direct een plekje beschikbaar in een team dat momenteel aanvulling zoekt. Maar ook overige geboortejaren kunnen zich aanmelden. We kunnen altijd kijken welk bestaand team nog een plekje vrij heeft of, bij voldoende aanmeldingen, een nieuw team starten! We willen benadrukken dat meiden/ dames van alle leeftijden zich kunnen aanmelden! Wie weet kunnen we weer een damesteam opstarten (ja ook 40+ mag daarin spelen!!)!

De extra (voetbal) activiteiten op 10 juni zijn uiteraard voor alle bezoekers toegankelijk! Zo zal er een stormbaan aanwezig zijn, er kunnen penalty’s geschoten worden voor de penaltybokaal, er kan een stukje training gedaan worden, er zijn selfie-spots, voetbalsjoelen en diverse andere dingen. Tevens zullen er kraampjes staan waar geschminkt kan worden, een glittertatoo gezet of een veertje in het haar gezet kan worden. Ook is de gehele dag de kantine open waar wat te eten of te drinken gehaald kan worden!
We hopen dat er veel mensen naar onze voetbalvereniging komen op zaterdag 10 juni!

Dus kom de verrichtingen van onze meiden op het voetbalveld bekijken en ze aanmoedigen!!