HOORN - Purmersteijn is voor de tweede keer in anderhalve week te sterk gebleken voor Hollandia. Na een 3-2 competitiezege rekende men dinsdagavond in het onderlinge bekerduel hardhandig af met de Hoornse thuisploeg: 0-4.

Het werd nooit een echte wedstrijd in het Julianapark aangezien het duel al na zo'n elf minuten beslist leek. De Hoornse formatie van trainer Ron van der Gracht was duidelijk niet bij de les en de Purmerendse gasten profiteerden optimaal door in kort tijdsbestek tweemaal te scoren. Rachad Madi was al na vier minuten het eindpunt van een vlot lopende aanval en kort hierna stond de Hollandia-defensie te slapen en kon de geheel vrijgelaten Floris Coffeng de 0-2 aantekenen. Hollandia kreeg in het vervolg van de eerste helft nog wel wat mogelijkheden via Omar Nait Aicha en Luke Abelskamp, maar op slag van rust viel het duel al in het slot toen Thomas Schaap, opnieuw na gestuntel in de Hoornse defensie de 0-3 scoorde.

Purmersteijn kon zodoende na de rust wat gas terugnemen en kwam nimmer meer in gevaar. Invaller Luca Gilliot bepaalde uiteindelijk de eindstand op 0-4.

Komend weekend spelen de competitiegenoten beiden een thuiswedstrijd. Hollandia ontvangt op zaterdagavond Alphense Boys. Purmersteijn komt op zondagmiddag in actie tegen VKW.