PURMEREND - In een rommelige en chaotische wedstrijd heeft Purmersteijn met het kleinst mogelijke verschil gewonnen van het laag geklasseerde De Zouaven. De gasten uit Grootebroek eindigden het duel met negen man na twee rode kaarten.


Na een kwartier kwam Purmersteijn al op voorsprong toen Mircle Elstak het eindpunt was van een prima aanval. Daarna werd het vooral een verhitte strijd waarin scheidsrechter El Hajjaji de hoofdrol opeiste door de thuisploeg drie strafschoppen te onthouden en na de rust strooide met kaarten.

Purmersteijn had weliswaar een veldoverwicht, maar De Zouaven gooide daar een flink portie strijd en wilskracht tegenover gesterkt door de ruime zege op Hollandia van een week eerder. Na een klein uur spelen leverde die strijd wel een tweede gele kaart op voor Max Boukens. Een klein kwartier voor tijd kon ook Noah Marsman inrukken die direct rood zag toen hij de doorgebroken Timo Polman neerhaalde. Met negen tegen elf wisten Jurre Duijn en Jerry Olivier nog bine de gelijkmaker te scoren, maar doelman Nick van Santen hield de Purmerenders op de been: 1-0.