NOORDWIJK - Het doemscenario waar van tevoren rekening mee was gehouden kwam deze zondag volledig uit voor Purmersteijn. Door een 2-1 nederlaag bij SJC liepen de Purmerenders niet alleen de titel mis, maar zelfs plaatsing voor de nacompetitie.

De ploeg van trainer Mo El Bouziani deed lang mee om alle prijzen, maar stonden in Noordwijk uiteindelijk me lege handen. Tegen SJC kreeg men met name in de eerste helft genoeg mogelijkheden om de score te openen. Na een zenuwachtig begin kregen Rachad Madi, Mylan Polman, Mircle Elstak en Thomas Schaap goede kansen, maar allen kregen de bal niet achter doelman Beuk.

Wat dat betreft bleek SJC een stuk efficiënter want twee snelle counters van de thuisploeg leverden net zoveel treffers op, beide keren met Martijn van Trigt als afmaker. Thomas Schaap scoorde in de blessuretijd nog wel tegen, maar feit was dat de titel met de 2-1 nederlaag verspeeld was.

Vervolgens was het wachten op de andere uitslagen en doordat RKAVV in de uiterste slotfase won van kampioen Hoogeveen namen die zelfs de tweede plaats over van Purmersteijn. Aangezien de andere periodetitels in het bezit zijn van HBS en Be Quick 1887 betekende het dat het seizoen van Purmersteijn ten einde is en men ook na de zomer vierde-divisionist is.