HEEMSTEDE - Purmersteijn heeft een punt overgehouden aan het uitduel bij titelkandidaat HBC. Een resultaat waar men bij de Purmerenders na afloop moeilijk tevreden over kon zijn omdat men had verzuimd het duel eerder in het slot te gooien.

De formatie van trainer Mo El Bouziani kwam op een winderig sportpark in Heemstede na een kwartier op achterstand door een treffer van de sterke spits Arno Dijkstra. In het vervolg was het echter Purmersteijn wat het spel maakte waarbij met name de acties van Omar Nait Aicha opvielen die er ook voor zorgde dat Mylan Polman na een half uur voor de gelijkmaker kon zorgen. In het vervolg van de eerste helft stonden de paal en keeper verhage meer geluk in de weg voor de Purmerenders.

Kort na de rust zorgde Job van der Meulen met een geplaatste vrije trap zelfs voor een verdiende voorsprong voor de gasten en Nait Aicha en Polman kregen ook hierna nog goede kansen om die marge te vergroten. In de slotfase van het duel ging het echter alsnog mis voor Purmersteijn. Eerst trok de warrig leidende scheidsrechter Drost voor invaller Jay Vorselman en kort hierna was het een ivaller aan HBC-kant, Lorenzo de la Rosa, die de 2-2 liet aantekenen.

Purmersteijn dat nu zesde staat in de derde divisie speelt komende zaterdag om 18.00 uur thuis tegen Ter Leede.