PURMEREND - Ter Leede heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van acht wedstrijden van Purmersteijn. De ploeg van trainer Mo El Bouziani verloor op eigen veld met 0-2 van de gasten uit Sassenheim.

Met de nederlaag verspeelde Purmersteijn tevens de koppositie in de stand om de tweede periode en dat was te danken aan een rommelige eerste helft. Waar d eploegn het eerste half uur nog in evenwicht bleken daar werd slordig verdedigen van Purmersteijn kort na elkaar tweemaal afgestraft. Hidden van den Ende wist na een corner bij de tweede paal binnen te tikken en nadat Jeffrey van Kempen nog de paal had geraakt kon even later Thijs Timmermans geheel vrijstaand uithalen voor de 0-2.

Na die zwakke eerste helft kwamen de Purmerenders na de rust beter voor de dag. Ter leede werd op eigen helft teruggedrongen, maar het geluk onbrak bij de thuisploeg waar eerst invaller Job van der Meulen op de paal kopte en even later ook Mylan Polman de bal op het aluminium zag eindigen.

Purmersteijn speelt komende zaterdag 3 februari weer om 18.00 uur thuis als ARC op bezoek komt.